ما در این مقاله سعی داریم شما را با درمان زگیل تناسلی زنان آشنا کنیم. زگیل تناسلی زنانه یکی از بیماری های مقاربتی در زنان است که توسط ویروس HPV یا ویروس پاپیلومای انسانی به وجود می آید. ویروس HPV زنانه باعث سرطان دهانه رحم و سرطان رحم در زنان می شود. نوع دیگری از ویروس HPV باعث سرطان روده بزرگ در زنان می شود. عفونت ناشی از ویروس HPV بسیار مسری است، به همین دلیل است که بیماری HPV در زنان به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های مقاربتی طبقه بندی می شود. زگیل تناسلی در زنان بسیار خطرناکتر از زگیل تناسلی در مردان است. در ادامه برای آشنا شدن با درمان زگیل تناسلی زنان با ما همراه باشید.
زگیل تناسلی در زنان یک بیماری است که به شکل گل کلم روی دستگاه تناسلی افراد ایجاد می شود. علت این بیماری عفونی پوستی ویروس پاپیلومای انسانی یا ویروس HPV زنانه است که از طریق تماس مستقیم با پوست فرد آلوده به ویروس، واژن، مقعد یا مقاربت جنسی و دهانی به دیگران منتقل می شود. سرعت انتشار زگیل تناسلی زنانه بسیار زیاد است و بلافاصله پس از اولین تماس جنسی به بدن گسترش می یابد.
تغییر سبک زندگی و عادات جنسی در دنیای مدرن امروزی، سن این بیماری را به 12 سال کاهش داده و تعداد افراد مبتلا را افزایش داده است. بهترین راه برای پیشگیری از زگیل تناسلی در زنان، واکسن HPV یا واکسن گارداسیل است که از عفونت ناشی از ویروس HPV در زنان و سرطان رحم جلوگیری می کند. برای درمان زگیل تناسلی می توانید به بهترین دکتر زگیل تناسلی در پردیس مراجعه فرمایید.
یکی از عوارض این زگیل ها این است که امکان دارد افرادی که باردار هستند به جنین خود این ویروس را انتقال دهند. مشکلات ادراری و انسداد مجاری ادراری در زنان باردار مبتلا به زگیل تناسلی بزرگ از دیگر عوارض HPV است. ویروس پاپیلومای انسانی زنانه عامل اصلی سرطان دهانه رحم در زنان است. ویروس HPV با تغییر سلول های دهانه رحم در طول سال ها سلول ها را سرطانی می کند. از عوارض این ویروس ها سرطان واژن است و امکان دارد این ویروس ها پیشرفت کنند. رابطه جنسی مقعدی می تواند ویروس را از زگیل تناسلی به مقعد منتقل کند. سرطان دهان و گلو از عوارض HPV است. افرادی که رابطه جنسی دهانی با شریک آلوده به ویروس اچ پی وی دارند دچار این عوارض می شوند.
زگیل تناسلی چگونه تشخیص داده می شود ؟
برای تشخیص زگیل تناسلی، باید برای معاینه فیزیکی با متخصص زنان مشورت کنید. متخصص زنان می تواند با یک معاینه فیزیکی ساده و مشاهده زائده ها تشخیص دهد که آیا این برجستگی ها به دلیل HPV تناسلی است یا خیر. گاهی اوقات علائم HPV تناسلی در زنان روی آلت تناسلی قابل مشاهده نیست و در قسمت های داخلی دستگاه تناسلی و مقعد، دهانه رحم یا داخل واژن ظاهر می شود. در چنین مواردی متخصص زنان یا عفونی در صورت مشاهده علائم زگیل تناسلی احتمال ابتلا به ویروس HPV را مطرح می کند و برای تشخیص وجود ویروس پاپیلومای انسانی زنانه دو تست پاپ و آزمایش خون برای بیمار تجویز می کند.
پیشگیری از زگیل های تناسلی در زنان :
در ادامه با راه های پیشگیری از زگیل تناسلی در زنان آشنا می شوید :
مراقبت های جنسی :
خودداری از رابطه جنسی با افرادی که زگیل تناسلی دارند یا مشکوک به عفونت HPV هستند یکی از راه های موثر برای پیشگیری از زگیل تناسلی است. البته در عمل تشخیص HPV در افراد آلوده مشکل است زیرا اکثر افراد آلوده به HPV ناقلان بدون علامت هستند. از طرفی کاندوم قادر به جلوگیری صد در صد از عفونت HPV نیست و حتی در صورت استفاده از کاندوم خطر انتقال وجود دارد. بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از عوارض و پیامدهای ویروس HPV، مشارکت در زندگی زناشویی و پرهیز از رفتارهای پرخطر جنسی است.
تزریق واکسن :
دو واکسن متداول برای جلوگیری از زگیل تناسلی وجود دارد، گارداسیل و گارداسیل 9. واکسن HPV می تواند از سویه های HPV 6، 11، 16 و 18 جلوگیری کند. گارداسیل 9 می تواند علاوه بر سویه های ذکر شده، 5 سویه پرخطر دیگر را نیز پوشش دهد. یکی از مزایای این واکسن ها این است که علاوه بر پیشگیری از زگیل تناسلی، می توانند از سرطان دهانه رحم ناشی از سویه های 16 و 18 HPV پیشگیری کنند.
دلیل ابتلا زنان به زگیل تناسلی چیست ؟
علت ظهور زگیل تناسلی عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV است. بیش از 100 گونه مختلف از این ویروس ها می توانند به طور بالقوه باعث ایجاد بیماری در انسان شوند. در این میان، اچ پی وی تیپ های 6 و 11 از عوامل اصلی زگیل تناسلی و سویه های 16 و 18 از علل سرطان دهانه رحم محسوب می شوند. سویه هایی که باعث زگیل می شوند باعث سرطان نمی شوند. ویروس HPV از طریق تماس مستقیم با پوست اعم از رابطه جنسی دهانی، واژینال و مقعدی منتقل می شود و انتقال از طریق تماس با سطوح مختلف از جمله سطح توالت امکان پذیر نیست.
افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند علائم قابل تشخیصی ندارند و امکان دارد به افراد دیگر این ویروس را انتقال دهند. درمان زگیل به معنای درمان و حذف HPV از بدن نیست، بنابراین تمام افرادی که رابطه جنسی پرخطر دارند باید ناقل HPV محسوب شوند و رعایت تمام نکات پیشگیری کننده از بیماری های مقاربتی در حین رابطه الزامی است. از آنجایی که ممکن است چندین هفته، ماه یا حتی سال ها طول بکشد تا زگیل تناسلی پس از آلوده شدن به HPV ظاهر شود، تشخیص اینکه چه زمانی و از چه کسی به این ویروس آلوده شده است دشوار است. برای آشنا شدن با علائم زگیل تناسلی در مردان به مقاله مربوطه مراجعه فرمایید.
در ادامه با انواع زگیل تناسلی در زنان آشنا می شوید :
زگیل پیران :
این زگیل بزرگ و به رنگ قهوه ای تا سیاه است. زگیل های مسن از سن 50 سالگی به تعداد زیاد در پشت، صورت و بازوها ظاهر می شوند.
زگیل معمولی :
این زگیل به اندازه یک نخود است. رنگ آن زرد مایل به خاکستری و سطح آن پوسته پوسته است و در پشت دست ها، انگشتان دست، نزدیک ناخن ها و کف پا دیده می شود.
کندیلوم :
این نوع زگیل در اطراف مقعد و آلت تناسلی به صورت زگیلهای کوچک، نوک تیز و گوشتی به شکل تاج خروس دیده میشود. ویروس کندیلوم در طول رابطه جنسی منتقل می شود.
زگیل مولوسکوم :
این زگیل به شکل یک برآمدگی سفید کوچک ظاهر می شود که در وسط فرورفتگی مختصری دارد و از آن یک ماده خمیری سفید تحت فشار خارج می شود.
چه داروهایی برای درمان زگیل تناسلی زنان مناسب است ؟
روش های دارویی برای درمان زگیل تناسلی شامل پمادها و محلول های موضعی است که در ناحیه زگیل و پوست اطراف آن استفاده می شود. میزان مصرف هر یک از داروها مطابق با دستورات پزشکی است و برای از بین بردن کامل زگیل باید حداقل چند هفته از آن ها استفاده کرد. در ادامه با داروهای درمان زگیل تناسلی آشنا می شوید :
اینترفرون :
اینترفرون دارویی است که سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروس تحریک می کند. این دارو به اشکال مختلف از جمله تزریقی و پماد موجود است، اما موثرترین شکل برای درمان زگیل تناسلی تزریق به زگیل تناسلی است. عوارض جانبی اینترفرون شامل علائم آنفولانزا، خستگی و از دست دادن اشتها است. بنابراین به عنوان یک گزینه درمانی اولیه استفاده نمی شود.
پودوفیلین :
این دارو به صورت محلول است و توسط پزشک یا پرستار با استفاده از سواب روی زگیل تناسلی استفاده می شود و باید 1 تا 4 ساعت پس از مصرف با آب شسته شود. این کار هر هفته به مدت 4 تا 6 هفته ادامه دارد. عوارض جانبی پودوفیلین شامل سوزش، درد و زخم های پوستی است. استفاده از پودوفیلین برای زنان باردار ممنوع است.